dimecres, 2 de desembre del 2009

Jornades d'amistat entre Europa i Camerun

Qüestió de frivolitats del sistema, de les relacions internacionals... Relacions d'amistat? Bé, una mena d'eufemisme per a mostrar la tan "bella" cooperació entre la fantastica Europa i la pobreta Àfrica... Sí, i no negaré el bé de molts dels projectes aquí, però no hem d'oblidar el rerefons econòmic dels projectes pel desenvolupament. Aquí no tot són bones intencions... Sense pensar en la vertadera necessitat de la població.

Es van realitzar, fa unes setmanes, aquestes jornades. Conferències sobre el canvi climàtic, l'aigua (és clar, està en els objectius del mil·leni), exposició dels diversos projectes d'Europa (Alemanys, Espanyols, Suïssos...) a Camerun... Un intent de conscienciar a la població sobre l'excés de consum d'aigua, l'ús de nous estris de cuina per a contaminar menys el medi ambient, etc. I em pregunto: com es pot tenir tanta sang freda? Com si allà a dalt, vivíssim en ecologia pura...

Independentment, no hi ha res millor que un partit de futbol per a enfortir els llaços "d'amistat". Un equip totalment heterogeni per la part europea (ni el francès servia per a la comunicació comuna) i, par la part camerunesa, un equip d'homes forts i ben equipats. Aparentment, Europa tenia les de perdre. Finalment: 2 a 1, a favor d'Europa! El catalanet de les barbes va fer molt bona actuació, ho asseguro! Deixo algunes mostres, sobretot dels jugadors espanyols que, de forma natural, hem creat una gran família.




4 comentaris:

Unknown ha dit...

NO TINC PARAULES!!
Estic plorant de riure literalment. No sé si m'ha afectat més el saltironet llunyà de l'albert MESSIas (suposo que les majúscules és per si no ho enteniem, no?) o la cheerleader més esperpèntica (quina obretura de boca per Déu, això és donar la vida per animar i lo emés són bromes) de camerún!

MAMI ha dit...

SI, SI ARIADNA, A MI M'HA PASSAT IGUAL, JEJEJE. JO CREC QUE AQUESTS DOS EN EQUIVOCAT LA CARRERA. ARA QUAN VINGUIN JA VEUREM: EL MESSIas a la cantera del barça i la Cris de Cheerleader a la Penya. Anims que tot es començar. jiji

Laida Urzelai ha dit...

ESTIK FLIPANT!!!!
el delgadito futbolplayer..y lo mejó de tó la limontxelito txisliderrrr!!!vaya par!!!kines bonikets ja keda res e????aprofiteu a tope akesta setmaneta!!!i aviam quan puc fer eskapadeta a kakalonia per veure els vostres accents afrancesaUssss!!!
La Vasca que Os reketeestima!!!!
muakurrukukukukukuuuu

Pau E ha dit...

Cris...arribat casa desprès de unes birres ...jejejeje